Nyfiken redovisningsekonom till fondteam

Location

Sweden


Känner du dig trygg i redovisning och söker nu en roll där du både utmanas och utvecklas? Då är det bara att fortsätta läsa! Just nu söker vi en kollega till vårt affärsområde Fund Services där du som redovisningsekonom kommer att ansvara för dina fondklienters ekonomiska administration och rapportering. Bland våra klienter hittar du olika typer av alternativa investeringsfonder och tillsammans med ditt relativt nya team kommer du att vara delaktig i att bygga och vidareutveckla affärsområdet och dess processer.

För att lyckas i rollen krävs det att du har en djupgående ansvarskänsla, att du är nyfiken och orädd samtidigt som du aldrig tummar på kvaliteten. Om du dessutom trivs i en föränderlig vardag tror vi att du kommer trivas utmärkt.

Vad innebär rollen som redovisningsekonom hos oss?

  • Ansvar för redovisning, månadsrapportering, bokslut och årsredovisningar för de bolag som ingår i fondstrukturen för våra klienter
  • Samarbete med revisorer och koordinering av revision
  • Andra fondrelaterade administrativa arbetsuppgifter
  • Löpande kommunikation med klienter, externa parter samt kollegor
  • Utveckling av affärsområdet samt utveckla och förfina processer tillsammans med teamet

Vem är du?

Vi ser det givetvis som meriterande om du har erfarenhet av fonder och strukturer kring dessa men lägger störst tyngd vid personlighet och driv. Detta då du kommer att arbeta i ett mindre team där ni tillsammans hjälper varandra att nå uppsatta deadlines och mål samt samarbetar i komplexa problem för våra klienter. Som person beskrivs du som självgående, lösningsfokuserad och proaktiv. Du skapar struktur i ditt arbete och ditt fokus ligger alltid på leverans. Vidare ser vi gärna att du har;

  • Akademisk examen med företagsekonomisk inriktning
  • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av redovisning, inklusive månadsbokslut
  • Intresse för service samt att arbeta för klient
  • Flytande engelska och svenska såväl tal som skrift
  • Intresse för system och van användare av Excel

Vad kan vi erbjuda dig?

På hela Stockholmskontoret är vi idag strax över femtio medarbetare – både ekonomer, jurister samt HR- och lönespecialister. Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler centralt beläget i en av Hötorgsskraporna. Hos oss får du en stark teamkänsla och lyxen att få ha övriga världen runt hörnet då rollen innebär kontakt med klienter och kollegor utspridda över större delen av världen. Vi är flexibla och värderar högt en arbetsplats som kan fungera i symbios med ditt liv - vare sig det handlar om att kunna ta en omgång padel på lunchen eller arbeta hemifrån. Vi erbjuder dessutom goda möjligheter till personlig och professionell utveckling samt konkurrenskraftiga anställningsvillkor. Tjänsten avser 1 år med anledning av en föräldraledighet, start i februari-mars 2021.

Ansökan

För frågor gällande tjänsten eller ansökan är du varmt välkommen att kontakta Michelle Gernandt från HR på michelle.gernandt@intertrustgroup.com eller 070 158 30 99. Urval görs löpande så vänta inte med din ansökan, vi behöver den dock senast 11 januari 2021.

Apply for this role

Vacancy search

Related stories