Jurist med intresse för den finansiella sektorn till Intertrust Groups affärsområde Depositary Services

Location

Sweden


Har du en bakgrund som jurist och letar efter din nästa karriärmöjlighet? Tycker du om fondbranschen och att befinna dig i en arbetsmiljö där teamet och leveransen står i fokus? Då tror vi att du kan ha hittat helt rätt!

Om rollen

Inom Depositary Services agerar Intertrust Group förvaringsinstitut åt alternativa investeringsfonder som investerar i exempelvis private equity, fastigheter och övriga tillgångsslag. Rollen som jurist innebär således att du blir en del av den lagstadgade granskning som tillkommit för att säkra en hög investerarskyddsstandard. Du erbjuds en varierad vardag med mycket direkt klientkontakt när du tillsammans med ditt team, beståendes av både jurister och ekonomer, varje dag säkerställer leverans för våra klienter och deras investerare.

För att trivas i rollen tror vi att du tycker att det är spännande att granska och analysera M&A dokumentation, granska och säkerhetsställa att villkor i fonddokumentation efterföljs, gå igenom finansiella rapporter, NAV-beräkningar och verifiera att dessa överensstämmer med relevant fonddokumentation, avtal och lagstiftning. Du tycker om att ha ansvar och känner dig trygg i att driva flera processer samtidigt. Du är driven och flexibel och befinner dig gärna i ett dynamiskt bolag där det är mycket på gång och där ingen dag är den andra lik.

Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar bland annat:

  • Verifiering av äganderätten av fondens tillgångar
  • Granskning av fonddokumentation, avtal, protokoll och processer
  • Nära samarbete med fondförvaltare
  • Deltagande i marknadsföring och utveckling av affärsområdet

Om dig

Som person är du resultatdriven och arbetar självständigt när det behövs men ser teamets framgång lika viktig som din egen. Vidare beskriver du dig själv som ansvarstagande och inte rädd för att ta egna initiativ. Du har naturligt ett coachande förhållningssätt och gillar att dela din kunskap. Vi ser även att du har en bra analytisk förmåga, är noggrann och serviceinriktad. Du har även;

  • Examen inom juridik
  • Minst tre års erfarenhet av bolagsrätt, arbete i fondbolag, fastighetsbolag, inom bank eller liknande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Kunskaper i företagsekonomi ses som meriterande

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss på Intertrust Group får du goda möjligheter till kompetensutveckling och du får arbeta inom en snabbrörlig och internationell organisation i ständig utveckling. Intertrust Group har mer än 4000 anställda i 30 länder inom Europa, USA, Asien och Mellanöstern. Vårt Stockholmskontor är beläget centralt i en av Hötorgsskraporna, med många sociala aktiviteter och en stark teamkänsla. Vi erbjuder en flexibel vardag som passar just din livsstil och där du själv sätter upp mål för hur du vill utvecklas och växa hos oss. Vi har riktigt bra förmåner och konkurrenskraftiga anställningsvillkor.

För mer information om tjänsten och rekryteringsprocessen vänligen kontakta Michelle Gernandt från HR på michelle.gernandt@intertrustgroup.com eller +46 70 158 30 99. Vi kallar löpande till intervju så vänta inte med att skicka din ansökan, vi behöver den dock senast 30 april 2021.

Apply for this role

Vacancy search

Related stories