Vårt växande affärsområde Agency & Trustee Services söker nu ytterligare en junior jurist

Location

Sweden


Intertrust Group är ett globalt bolag med 4000 anställda som hjälper företag att skapa fokusutrymme för de huvudsakliga affärsmålen genom att tillhandahålla juridisk och finansiell administrativ expertis. Nu söker Intertrust Group en junior associate till sitt affärsområde Agency and Trustee Services.

Vår huvudsakliga affärsidé inom Agency & Trustee Services är att representera investerare och tillvarata deras intressen i samband med utgivande av olika typer av obligationer och lånestrukturer. Tjänsten som junior associate är en ny roll hos oss vilket bland annat kommer innebära att arbeta aktivt med agentrollen i enlighet med villkoren för det aktuella lånet eller obligationen, vara delaktig i att hålla säkerheter för investerarkollektiv samt granska att den juridiska dokumentationen lever upp till svensk standard på marknaden vid nyutgivning av t.ex. obligationer. Rollen kommer innebära daglig kontakt med investerare, advokater, banker och andra aktörer på den finansiella marknaden.

Vad blir dina arbetsuppgifter?

  • Granska och kommentera obligationsvillkor, låneavtal och pantavtal i samband med nyutgivning av lån eller obligation
  • Säkerställa att pant över tillgångar blir fullbordad på ett korrekt sätt
  • Löpande följa upp på villkor för befintliga uppdrag efterlevs
  • Arbeta med och utveckla en egen portfölj av klienter

Vi är ett litet men växande team om fem personer och vår verksamhet är transaktionsburen vilket innebär intensiva sprintar t.ex. i samband med att en emittent ger ut nya obligationer följt av perioder med mer fokus på kontroll av villkorsefterlevnad. Vi strävar ständigt efter att fortsätta driva utvecklingen av finansiella tjänster framåt och utvärderar därför kontinuerligt nya produkter och marknader där våra tjänster adderar värde för våra klienter och samarbetspartners.

Vem är du?

För att lyckas i rollen krävs det att du är strukturerad och resultatfokuserad samt har ett intresse för finansiell juridik. Du är nyfiken på hur finansiering av bolag fungerar i praktiken och tycker att det är kul att få arbeta med bland annat obeståndsrätt, avtalsrätt, fordran och skuld. Om du dessutom drivs av att befinna dig i en internationell miljö där samarbete är en stor del av vardagen tror vi att du kommer att trivas utmärkt hos oss.

Vi ser det givetvis som meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete med finansiering från bank, advokatbyrå eller liknande men lägger störst tyngd vid personlighet och driv. Vidare ser vi att du har någon form av juridisk eller affärsjuridisk examen samt att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

 Vad kan Intertrust Group erbjuda dig?

  • En snabbrörlig och internationell organisation med goda möjligheter till kompetensutveckling
  • Konkurrenskraftiga anställningsvillkor och generösa förmåner – vad sägs om exempelvis ett friskvårdsbidrag på 5000 kr och SL-kort varje månad?
  • Om du precis som oss värdesätter en stark teamkänsla och ett kontor med många sociala aktiviteter så har du hittat helt rätt

För frågor gällande tjänsten eller ansökan är du varmt välkommen att kontakta vår Junior HR Business Partner Michelle Gernandt på michelle.gernandt@intertrustgroup.com eller +46 70 158 30 99. Vi kallar löpande till intervju, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 juni 2021.

Apply for this role

Vacancy search

Related stories