Senior redovisningsekonom med intresse för fondbranschen

Location

Sweden


Plats: Stockholm

Team: Fund Services

Anställningsform: Tillsvidare

Om rollen

Känner du dig trygg i redovisning och söker nu en roll där du både utmanas och utvecklas? Just nu söker vi en kollega till vårt affärsområde Fund Services där du som senior redovisningsekonom kommer att ansvara för dina fondklienters ekonomiska administration och rapportering. Bland våra klienter hittar du olika typer av alternativa investeringsfonder och tillsammans med ditt team kommer du att vara delaktig i att bygga och vidareutveckla ett spännande och växande affärsområde och dess processer. Du blir en del av ett team på fyra kollegor där ni ansvarar över egna klienter såväl som stöttar varandra när ni kommer in på obeprövad mark - man involveras brett och får möjligheten att jobba i olika branscher, både lokalt och globalt.

För att lyckas i rollen krävs det att du har en djupgående ansvarskänsla, att du är nyfiken och orädd samtidigt som du aldrig tummar på kvaliteten. Om du dessutom trivs i en föränderlig vardag tror vi att du kommer trivas utmärkt hos oss.

Dina ansvarsområden

En vanlig arbetsvecka i vårt team ser alltid olika ut men inkluderar bland annat följande arbetsuppgifter:

 • Löpande redovisning, månadsrapportering, bokslut och årsredovisningar för de bolag som ingår i fondstrukturen för våra klienter
 • Samarbete med revisorer och koordinering av revision
 • Andra fondrelaterade administrativa arbetsuppgifter så som att förbereda samt skicka ut capital calls och distribution notices till investerare, förbereda fondrelaterade beräkningar så som NAV, Management Fee, etc. samt att förbereda och skicka ut kvartalsrapportering till investerare
 • Löpande kommunikation med klienter, externa parter samt kollegor
 • Utveckla samarbetet med vårt Fund Tactical Team som är baserade i Indien
 • Vara delaktig i att sätta upp nya klienter samt läsa och tolka avtal
 • Utveckling av affärsområdet samt utveckla och förfina processer tillsammans med teamet

Mer om dig

Vi ser det givetvis som meriterande om du har erfarenhet av fonder och strukturer kring dessa men lägger störst tyngd vid personlighet och driv. Detta då du kommer att arbeta i ett mindre team där ni tillsammans hjälper varandra att nå uppsatta deadlines och mål samt samarbetar i komplexa problem för våra klienter. Som person beskrivs du som självgående, lösningsfokuserad och proaktiv. Du skapar struktur i ditt arbete och ditt fokus ligger alltid på leverans. Vidare ser vi gärna att du har;

 • Akademisk examen med företagsekonomisk inriktning
 • Minst 3 års arbetslivserfarenhet av redovisning, inklusive månadsbokslut
 • Intresse för service samt att arbeta för klient
 • Flytande engelska och svenska såväl tal som skrift
 • Intresse för system och van användare av Excel

Om Intertrust Group

Vi på Intertrust Group är ett globalt ledande bolag när det kommer till att leverera företags- och fondlösningar till klienter som verkar och investerar på den internationella marknaden. Vi är över 4000 kollegor utspridda i över 30 länder i Europa, USA, Asien och Mellanöstern. Tillsammans i team levererar vi högkvalitativa och skräddarsydda tjänster inom redovisning, juridik, lön, fonder, förvaringsinstitut och kapitalmarknad - alltid med syfte att bygga långsiktiga relationer.

Vad vi erbjuder dig

Att jobba hos oss innebär att vara en del av ett dynamiskt, internationellt och växande bolag. Det innebär också att du erbjuds riktigt bra möjligheter till både personlig och professionell utveckling genom lokala och globala mobilityprogram. Vårt globala mobilityprogram gör det exempelvis möjligt för dig som är vass i din roll att skaffa erfarenhet utomlands på något av våra andra Intertrustkontor. Vi erbjuder dessutom konkurrenskraftiga anställningsvillkor och härliga förmåner.

Ansök nu

Intresserad? Vi ser fram emot att höra från dig! Ansök genom att bifoga ditt CV, samt personligt brev om du vill. Om du har frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Junior HR Business Partner Michelle Gernandt på michelle.gernandt@intertrustgroup.com eller 070 158 30 99.

#LI-MG1

Apply for this role

Vacancy search

Related stories