Jurist med intresse för den finansiella sektorn till Intertrust Groups affärsområde Depositary Services

Location

Sweden


Plats: Stockholm

Team: Depositary Services

Anställningsform: Tillsvidare

Har du en bakgrund som jurist och letar efter din nästa karriärmöjlighet? Tycker du om fondbranschen och att befinna dig i en arbetsmiljö där teamet och leveransen står i fokus? Då tror vi att du kan ha hittat helt rätt!

Om rollen

Inom Depositary Services agerar Intertrust Group förvaringsinstitut åt alternativa investeringsfonder som investerar i exempelvis private equity, fastigheter och övriga tillgångsslag. Rollen som jurist innebär således att du blir en del av den lagstadgade granskning som tillkommit för att säkra en hög investerarskyddsstandard. Du erbjuds en varierad vardag med mycket direkt klientkontakt när du tillsammans med ditt team, beståendes av både jurister och ekonomer, varje dag säkerställer leverans för våra klienter och deras investerare.

För att trivas i rollen tror vi att du tycker att det är spännande att granska och analysera M&A dokumentation, granska och säkerhetsställa att villkor i fonddokumentation efterföljs, gå igenom finansiella rapporter, NAV-beräkningar och verifiera att dessa överensstämmer med relevant fonddokumentation, avtal och lagstiftning. Du tycker om att ha ansvar och känner dig trygg i att driva flera processer samtidigt. Du är driven och flexibel och befinner dig gärna i ett dynamiskt bolag där det är mycket på gång och där ingen dag är den andra lik.

Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar bland annat:

  • Verifiering av äganderätten av fondens tillgångar genom att granska händelser i fonden (t.ex. nyemissioner, köp och/eller sälj av tillgångar) för att utröna om händelsen skett i enlighet med gällande lagstiftning och fondens egen interna dokumentation
  • Onboarda nya kunder
  • Granska fonddokumentation och utifrån det bygga upp interna processer och styrdokument
  • Ansvara för de juridiska periodiska granskningarna av samtliga kunder
  • Delta i månatliga kundmöten tillsammans med övriga teamet

Vem är du?

Som person är du resultatdriven och arbetar självständigt när det behövs men ser teamets framgång lika viktig som din egen. Vidare beskriver du dig själv som ansvarstagande och inte rädd för att ta egna initiativ. Vi ser även att du har en bra analytisk förmåga, är noggrann och serviceinriktad. Du har även;

  • Examen inom juridik
  • Erfarenhet av bolagsrätt, arbete i fondbolag, fastighetsbolag, inom bank eller liknande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
  • Kunskaper i företagsekonomi ses som meriterande

Om Intertrust Group

Vi på Intertrust Group är ett globalt ledande bolag när det kommer till att leverera företags- och fondlösningar till klienter som verkar och investerar på den internationella marknaden. Vi är över 4000 kollegor utspridda i över 30 länder i Europa, USA, Asien och Mellanöstern. Tillsammans i team levererar vi högkvalitativa och skräddarsydda tjänster inom redovisning, juridik, lön, fonder, förvaringsinstitut och kapitalmarknad - alltid med syfte att bygga långsiktiga relationer.

Vad vi erbjuder dig

Att jobba hos oss innebär att vara en del av ett dynamiskt, internationellt och växande bolag. Det innebär också att du erbjuds riktigt bra möjligheter till både personlig och professionell utveckling genom vårt lokala och globala Mobilityprogram – Intertrust Academies. Vårt globala mobilityprogram gör det exempelvis möjligt för dig som är vass i din roll att skaffa erfarenhet utomlands på något av våra andra Intertrustkontor. Vi erbjuder även konkurrenskraftiga anställningsvillkor och härliga förmåner.

Ansök nu

Intresserad? Vi ser fram emot att höra från dig! Ansök via ”Apply”-knappen där du kommer att kunna bifoga ditt CV, samt personligt brev om du vill. Om du har frågor gällande rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Junior HR Business Partner Michelle Gernandt på 070 158 30 99 eller michelle.gernandt@intertrustgroup.com.

#LI-MG1

Apply for this role

Vacancy search

Related stories