Junior controller med intresse för fondbranchen

Location

Sweden


Just nu söker vi dig som är junior ekonom och som lockas av finansbranschen, mer specifikt fondmarknaden! Om du dessutom drivs av ägandeskap och självständighet i ditt arbete så är detta tjänsten för dig.

Om rollen

Som junior ekonom i Depositary Services (Förvaringsinstitutstjänster) agerar du tillsammans med ditt team förvaringsinstitut åt alternativa investeringsfonder vilket innebär att du ansvarar för delar av den lagstadgade granskning som krävs för att säkra en hög investerarskyddsstandard. Arbetet innebär mer specifikt att granska och analysera penningflöden, fonddokumentation, finansiella rapporter, M&A dokumentation, NAV-beräkningar och att verifiera att dessa överensstämmer med relevant fonddokumentation, avtal och lagstiftning.

Vi bad Linus, också ekonom i teamet och med bakgrund från revision, beskriva sin roll och hur det är att arbeta hos oss:

"Det jag tycker är absolut roligast är variationen, man får arbeta med väldigt olika fonder från varierande branscher. Jag tycker det är spännande att på nära håll följa stora fonders verksamhet och investeringar. Arbetet påminner om en revisors granskande roll men skiljer sig en del då det är vår uppgift att tillse ett högt investerarskydd för investerarna. Jag har frihet under ansvar och trivs med att kunna lägga upp arbetet med mina klienter som jag själv tycker fungerar bäst, men samtidigt vara en del av ett team duktiga ekonomer och jurister. Något annat jag värdesätter högt är hur flexibel Intertrust är som arbetsplats när det kommer till att arbeta remote eller exempelvis kunna träna på arbetstid”.

Vilka blir dina ansvarsområden?

 • Granska investerarrapporter och fonddokumentation i olika typer av alternativa investeringsfonder som investerar inom exempelvis fastigheter, private equity och olika skuldinstrument
 • Granska beräkningar upprättade av fondförvaltare som exempelvis vid neddragning av kapital, räntebetalningar, utdelningar, NAV beräkningar och förvaltningsarvode
 • Granska årsredovisningar, balans- och resultaträkningar
 • Granska att fonderna följer sina interna riktlinjer för exempelvis värdering och att fondens intäkter används enligt bestämmelser i lag och fonddokumentation
 • Kontrollera fonders penningflöden mot underliggande dokumentation
 • Kontrollera fondernas äganderätt över tillgångar
 • Löpande kontakt och nära samarbete med fondförvaltare
 • Utveckla och effektivisera interna arbetsrutiner och processer

Vem är du?

Som person är du nyfiken, proaktiv och arbetar självständigt när det behövs men ser teamets framgång lika viktig som din egen. Vidare beskriver du dig själv som ansvarstagande och känner dig trygg i att driva flera processer samtidigt. Vi ser även att du har en bra analytisk förmåga, är noggrann och serviceinriktad. Du har även;

 • Relevant akademisk examen inom ekonomi eller finans
 • God systemvana, framförallt i Excel
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Erfarenhet av arbete med fonder och/eller kunskaper om fondmarknaden är meriterande

Vad erbjuder vi dig?

På Stockholmskontoret är vi idag 70 medarbetare som sitter i ljusa och fräscha lokaler centralt beläget i en av Hötorgsskraporna. Vi är ett gäng som älskar att hitta på saker tillsammans och vi värderar högt en arbetsplats som kan fungera i symbios med livet - vare sig det handlar om att riva av det där träningspasset på lunchen eller arbeta hemifrån. Vi erbjuder dessutom goda möjligheter till personlig och professionell utveckling samt konkurrenskraftiga anställningsvillkor och förmåner. Vad sägs exempelvis om ett friskvårdsbidrag på 5000 kr och SL kort varje månad? Rollen avser en tillsvidareanställning där du arbetar mot klient under konsultlika förhållanden – enligt oss det bästa av två världar.

För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Michelle Gernandt, HR Business Partner på 070 158 30 99 eller michelle.gernandt@intertrustgroup.com. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan, vi behöver den dock senast 10 oktober 2022.

#LI-MG1

Apply for this role

Vacancy search

Related stories