Business Unit Manager till vårt största affärsområde Corporate Services Finance

Location

Sweden


Söker du en bred roll inom redovisning med personalansvar där du både utvecklas och utmanas? Vill du vara en del av ett växande, dynamiskt och internationellt bolag, där du tillsammans med ditt team varje dag säkerställer leveransen för våra klienter? Ta då chansen att bli vår nya Business Unit Manager!

Du kommer få möjligheten att både arbeta operativt inom redovisning och rapportering samtidigt som att du förväntas höja blicken i det strategiska och coacha teamet till framgång. Sida vid sida har du ytterligare en Business Unit Manager på Finance såväl som fyra andra Business Unit Managers som leder resterande Corporate Services. Tillsammans hjälper ni teamen såväl som klienterna med att skapa värde – varje dag.

Om rollen

I ditt team har du omkring sju direktrapporterande redovisningsekonomer. Förutom personal- och teamansvar kommer du bland annat att arbeta med en väldigt varierad klientportfölj där alla möjliga branscher och länder är representerade, och där ditt fokus främst ligger på de lite komplexare redovisningsfrågorna. Hos oss på Intertrust Group finns det ingen ”typisk dag” och veckorna kan se ganska olika ut beroende på period. Vi tror att du drivs av att befinna dig i en händelserik miljö med mycket fokus på kvalitet i det du gör, då det är något vi värderar högt. Vi tror även att du uppfylls av att hjälpa andra och har vana av att arbeta med service.

Exempel på några av dina ansvarsområden:

 • Personal- och teamansvar vilket innebär stöttning, coachning, kvalitetssäkring, rådgivning i allt från redovisning till utvecklingsfrågor
 • Proaktivt arbete i att förbättra och utveckla processer och kontrollmiljö samt att vara delaktig i projekt, både internt och mot klienter
 • Redovisning, månads- och kvartalsrapportering, bokslut och årsredovisningar för klienters räkning, både i K2, K3, RFR2 och IFRS
 • Stödja jurister med ekonomisk analys och analys av associationsrättsliga frågeställningar
 • Kvalitetssäkra och kontrollera finansiella rapporter från externa parter och klienter samt att ansvara för att deadlines möts. Löpande kontakt med dessa såväl som med revisorer och kollegor

Kvalifikationer och erfarenhet

 • Akademisk examen med företagsekonomisk inriktning, eller motsvarande
 • Minst fem års erfarenhet av redovisning, inklusive årsredovisning, gärna i en roll som konsult/mot klient. Erfarenhet av bolagsrättsliga frågeställningar är meriterande.
 • Erfarenhet av leda och styra samt följa upp projekt
 • Flytande i engelska och svenska, i både tal och skrift
 • God systemvana och avancerad användare av Excel
 • Förståelse och intresse av digitalisering och intresse av utveckling av processer
 • Erfarenhet av IFRS
 • Erfarenhet från roll med personalansvar är meriterande

Vem är du?

För att lyckas i rollen tror vi att du har en djupgående ansvarskänsla, du trivs i en föränderlig vardag där det är mycket på gång och du har därför lätt att prioritera och skapa struktur i det du gör. Du delar gärna din kunskap med andra och ser teamets framgång lika högt som din egen.

Som person är du kommunikativ, självgående, gillar att ta initiativ och få saker gjorda. Du sätter stort värde på kvaliteten i det arbete du gör, tycker om att tänka utanför boxen, optimera processer och din ambition är att växa, utmanas och att utmana ditt team. 

Om oss

Intertrust Group är ett CSC-bolag och globalt ledande när det kommer till att leverera företags- och fondlösningar till klienter som verkar och investerar på den internationella marknaden. Vi är över 7500 kollegor utspridda i över 30 länder i Europa, USA, Asien och Mellanöstern. Tillsammans i team levererar vi högkvalitativa och skräddarsydda tjänster inom redovisning, juridik, lön, fonder, förvaringsinstitut och kapitalmarknad - alltid med syfte att bygga långsiktiga relationer.

Vad vi erbjuder dig

Vi är ett gäng som tycker om att hitta på saker tillsammans och vi värderar högt en arbetsplats som kan fungera i symbios med livet - vare sig det handlar om att riva av det där träningspasset på lunchen eller arbeta hemifrån. Vi erbjuder dessutom goda möjligheter till personlig och professionell utveckling samt konkurrenskraftiga anställningsvillkor och härliga förmåner.

Välkommen med din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig. När du ansöker kommer du att kunna bifoga ditt CV eller LinkedIn-profil, samt personligt brev om du vill. Om du har frågor gällande rollen eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR Business Partner Michelle Gernandt på 070 158 30 99 eller michelle.gernandt@intertrustgroup.com. Vi behöver din ansökan senast den 20 maj 2023.

#LI-MG1

Apply for this role

Vacancy search

Related stories