Jurist för internationella klienter till Intertrust

Location

Sweden | Sweden


Just nu söker vi dig som är nyutexaminerad jurist alternativt har några års erfarenhet av juristyrket och vill ta nästa steg i din karriär. Vi söker dig som drivs av att ingen dag är den andra lik och värderar ett arbete där teamet, leveransen och att få arbeta brett och internationellt ligger dig varmt om hjärtat.

Om rollen

Som jurist hos oss ansvarar du för din egen klientportfölj där utländska koncerner vill etablera sig i Sverige. Du har klientkontakt från din första vecka och kommer, tillsammans med dina kollegor, koordinera och leda den formella delen av klienternas lokala verksamhet. Detta kan innebära allt från att sätta upp bolagen, administrera de utifrån gällande regler under deras livslängd, och sedermera eventuellt assistera med att likvidera eller sälja av bolagen. Som jurist hos oss blir du expert på bolagsadministration och kan ena dagen arbeta med upprättande och granskning av protokoll och diverse bolagshandlingar, nästa dag verkställa utdelningar, fusioner eller kapitaltillskott och veckan efter delta i styrelsemöten. Du känner din klientportfölj bäst av alla och har en nyckelroll i den interna compliance- och kommersiella processen för att ta in nya klienter.

Du jobbar tätt med advokater, revisorer och skatterådgivare från alla världens hörn där rådgivarna tillhandahåller den legala rådgivningen och du implementerar och administrerar det som behövs för den löpande förvaltningen av bolaget. Där rådgivare klassiskt sett involverar sig i enskilda transaktioner så följer Intertrust bolagen löpande under dess livstid. Vad utländska koncerner behöver vid etablering i Sverige kan skilja sig åt från fall till fall vilket innebär att vi skräddarsyr lösningar efter behov.

Vem är du?

Som person uppskattar du att arbeta i en internationell miljö, är driven och trivs med ett stundtals högt tempo. Du ser det som självklart att klienten ska få en snabb återkoppling. Du tycker om att samarbeta med ditt team samtidigt som du är självgående när det behövs. Du har lätt att prioritera, kommunicera, skapa överblick och ta initiativ till att saker blir gjorda. Du har ett intresse för projektledning och brinner för digitalisering. Du beskriver dig själv som noggrann, lösningsorienterad och känner ett stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter. Du trivs när du har frihet under ansvar. Du har även;

  • Erfarenhet eller intresse för t.ex bolags-, fastighets- och/eller skatterätt
  • Utbildning/examen inom juridik
  • Erfarenhet och intresse för projektledning, digitalisering och att utveckla/driva processer
  • Flytande svenska och engelska i både tal och skrift. Gärna kunskaper i ytterligare språk
  • Goda kunskaper i företagsekonomi eller arbete för klient/som konsult är meriterande

Vad erbjuder vi dig?

Intertrust Group är ett CSC bolag och globalt ledande när det kommer till att leverera företagslösningar till klienter som verkar och investerar på den internationella marknaden. Vi är över 7 500 kollegor utspridda i över 30 länder i Europa, USA, Asien och Mellanöstern. Vi levererar högkvalitativa och skräddarsydda tjänster inom juridik, redovisning, lön, fonder, förvaringsinstitut och kapitalmarknad - alltid med syfte att bygga långsiktiga relationer.

På Stockholmskontoret är vi idag 70 medarbetare som sitter i ljusa och fräscha lokaler på tionde och elfte våningen, centralt beläget i en av Hötorgsskraporna. Vi är ett gäng som tycker om att hitta på saker tillsammans och vi värderar högt en arbetsplats som kan fungera i symbios med livet. Vi erbjuder dessutom goda möjligheter till personlig och professionell utveckling samt konkurrenskraftiga anställningsvillkor och härliga förmåner. Vad sägs om exempelvis SL-kort varje månad eller en cykel för motsvarande värde och ett friskvårdsbidrag på 5000 kr?

För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR Business Partner Michelle Gernandt på 070 158 30 99 eller michelle.gernandt@intertrustgroup.com. Vi kallar löpande till intervju, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt och senast den 31 maj 2023.

#LI-MG1

Apply for this role

Vacancy search

Stories