Compensation & Benefit Manager Nordic

Location

Sweden


Söker du en bred och utmanande roll där du får ansvar över lön på nordisk nivå? Föredrar du en social roll där du arbetar tätt ihop med kollegor och management, samt tycker det är spännande med förändring? Då tror vi att du kan vara vår nästa stjärna!

Som Compensation & Benefit Manager Nordic hos oss ansvarar du över koordineringen av våra nordiska löner och blir go-to person för chefer, kollegor och våra samarbetspartners i frågor gällande lön, förmåner, pension och försäkring.

Lokalt kommer du att arbeta nära HR BP och HR Manager för Norden, såväl som med vår ekonomiavdelning, chefer och ledningsgrupp. Globalt kommer du att bli involverad i en rad spännande projekt tillsammans med kollegor inom löneområdet, då vi är i en stor tillväxtfas och förändringsresa där vi exempelvis står inför ett HR-systembyte. Detta innebär att du är med och påverkar hur vi arbetar i olika processer framåt, kan bolla idéer, förbättringsområden och frågor samt får chansen att sätta prägel på hur vi arbetar strategiskt med lönefrågor nordiskt.

Om rollen

Det är svårt att beskriva en typisk dag hos oss, det händer otroligt mycket och vi ser därför att du drivs av att befinna dig i en snabbrörlig vardag där du inte alltid kan planera saker i punkt och pricka. Det härliga med att arbeta med lön för fyra olika länder är således att du kan ha stenkoll på många deadlines, utspridda under månaden. Är du därför en person som har lätt för att skapa struktur och prioritera, trivs du förmodligen galant i denna roll.

Nedan har vi samlat några exempel på vad dina ansvarsområden kommer att bestå av:

 • Koordinera lön för 200 medarbetare och ansvara över att frånvaro och övrig input samlas in, kvalitetssäkras och sammanställs till våra löneleverantörer i Sverige, Danmark, Norge och Finland
 • Hantera förändringar så som uppsättning av nya kollegor och justering av lön och arbetstid
 • Administrera förmåner, pension, traktamenten, milersättningar, directorship fees mm.
 • Ansvar över rapportering till myndigheter och andra externa partner så som exempelvis Skatteverket, SCB, Fora, Försäkringskassan, Dansk Industri, NAV m.fl.
 • Granska, förbereda och godkänna fakturor samt underlag för bokföring samt vara behjälplig vid revision
 • Assistera våra anställda i olika ärenden relaterade till frånvaroregistrering, planering av föräldraledighet, uträkningar eller deklarationer
 • Säkerställa att interna och externa deadlines samt interna policys följs samt säkerställa god intern kontroll
 • Tillsammans med dina kollegor globalt vara involverad i initiativ och projekt gällande olika lönerelaterade processer, rutiner samt kring systembyte

Om dig

 • Du har utbildning inom ekonomi eller lön alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Du har utöver detta minst 3 års relevant erfarenhet inom lön i Sverige eller Danmark - särskilt meriterande är det om du arbetat nordiskt eller i en liknande typ av verksamhet eller roll
 • Du har intresse för system och integration och du tycker att det är kul att förbättra rutiner och processer
 • Du har en god förståelse för det ekonomiska relaterat till lönearbetet, du har gärna arbetat en del med Excel
 • Du är bekväm med att arbeta på engelska, både i tal och skrift. Övriga nordiska språk är en fördel men inget krav

Vad kan vi erbjuda dig?

Intertrust Group är ett CSC bolag och globalt ledande när det kommer till att leverera företagslösningar till klienter som verkar och investerar på den internationella marknaden. Vi är över 7 500 kollegor utspridda i över 30 länder i Europa, Nordamerika, Asien och Mellanöstern. Vi levererar högkvalitativa och skräddarsydda tjänster inom juridik, redovisning, lön, fonder, förvaringsinstitut och kapitalmarknad - alltid med syfte att bygga långsiktiga relationer.

På Stockholmskontoret är vi idag 70 kollegor som sitter i ljusa och fräscha lokaler centralt beläget i en av Hötorgsskraporna, på tionde våningen. Hos oss får du en stark teamkänsla och lyxen att få ha övriga världen runt hörnet då rollen innebär ett nordiskt ansvar samt även samarbete med kollegor globalt. Vi är flexibla och värderar högt en arbetsplats som kan fungera i symbios med ditt liv - vare sig det handlar om riva av ett träningspass på lunchen eller arbeta hemifrån. Vi erbjuder dessutom goda möjligheter till personlig och professionell utveckling samt konkurrenskraftiga anställningsvillkor och förmåner. Vad sägs exempelvis om ett friskvårdsbidrag på 5000 kr, en cykel eller SL kort varje månad?

Rollen avser ett vikariat fram tills slutet av 2024. För frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta HR Business Partner Michelle Gernandt på 070 158 30 99 eller michelle.gernandt@intertrustgroup.com. Vi kallar löpande till intervju, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt! Vi behöver den dock senast 12 juni 2023.

#LI-MG1

Apply for this role

Vacancy search

Stories